Pazar, Şubat 6

Kemal Paşa

İlk iletimde sizlere aslında başka bir şey anlatacaktım fakat gecenin bu vaktinde tatlı krizine giren ben, müthiş bir göz yanılmasıyla janjanlı bir ambalajın son derece masum 'Kemal Paşa' yazısına kandım. 

Kemal Paşa Tatlısı (4 Kişilik)

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 paket Kemal Pasa tatlısı

Derin bir tencerenin icine 4 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri koyup yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 1 paket Kemal Paşa tatlısını ekleyip yüksek ateşte 15dk. karar kaynatıyoruz.
Tencere içindeki suyumuz şerbet haline gelince ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuduktan sonra tenceredeki Kemal Paşaları derin bir kap içinde dinlenmeye bırakıyoruz.
Sunarken isterseniz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Buraya kadar her şey normal gibi görünse de Kemal Paşaları tencerenin içine atınca gerçek su yüzüne yavaş yavaş çıkmaya başladı. Garip bir koku midemi bulandırmaya başladı. Şekeri kaynatınca böyle kokuyor diye kendimi avuturken janjanlı ambalajdan yansıyan ışık bir an için Kemal Paşa nın altında saklı kalmış iki kelimeye odakladı beni: Peynir Tatlısı.

Eee diyorsunuz muhtemelen. Diyiniz. 

Arz ederim.


Saat: 03.00

1 yorum:

  1. Erkin <3 Peynir
    Bu love forever!
    Erkin, çıkartıp masaya koysaydın peynir tatlısını.

    YanıtlaSil